Program för Årets Bagare 2019

Plats: Nordstan, Göteborg

Klicka här för program samt recept från tidigare vinnare.

Måndag 11 mars
Kl: 16.00-16.30 - Första uppvägningen för finalisterna i heat 1, Amanda Gustavsson och Montadar Kanbar.
Kl: 18.30-19.15 - Andra uppvägningen för finalisterna i heat 1.
Tisdag 12 mars
Kl: 08.00– 14.00 – Tävling för heat 1, Amanda Gustavsson och Montadar Kanbar
Kl: 14.00 – 15.00 Juryns provsmakning
Kl: 16.00-16.30 - Första uppvägningen för finalisterna i heat 2, Rashad Salah och Marcus Billing Söderberg
Kl: 18.30-19.15 - Andra uppvägningen för finalisterna i heat 2.
Onsdag 13 mars
Kl. 08.00-14.00 - Tävling för heat 2, Rashad Salah och Marcus Billing Söderberg
Kl. 14.00- 15.00 Juryns provsmakning
Kl: 16.00-16.30 - Första uppvägningen för finalisterna i heat 3, Alexander Pelli och Paul Florian Ficard
Kl: 18.30-19.15 - Andra uppvägningen för finalisterna i heat 3.
Torsdag 14 mars
Kl. 07:00 – 13:00 – Tävling för heat 3, Alexander Pelli och Paul Florian Ficard
Kl. 13:00 – Juryns provsmakning
Kl. 15.00 – Prisutdelning i köpcentret Nordstan.

I 2019 års tävling ingår följande tävlingsmoment:

20 st vanliga baguetter
36 st kuvertbröd, tre olika sorter (från samma deg som baguetterna)
20 st croissanter
20 st Pain au chocolat
20 st söta bullar med frukt/bär
20 st söta bullar med efterdekorering
10 st matbröd, valfritt
14 st knäckebröd - ett hemligt moment som avslöjades 1 månad innan tävlingens första dag.

Tävlingstiden är 6 timmar samt 30 + 45 minuters uppvägning dagen före tävlingsdagen.

Juryn bedömer smak, utseende, teknik, variation, nytänk och metod.

I tävlingsområdet i Nordstan kommer det att hållas flera demonstrationer av tidigare Årets Bagare samt av juniorbagarlandslaget under tävlingsdagarna. Missa inte chansen att ta del av baktips från branschens elit!

I menyn till vänster klickar du dig vidare till mer information om de olika tävlingsmomenten.